Cornel si Cristina

noi

Cristina Pardanschi & Cornel Răileanu – Actori la Teatrul Național Cluj

După o carieră actoricească de treizeci şi cinci de ani, dublată de o experienţă pedagogică de doisprezece ani în învăţământul teatral universitar, răstimp în care am format trei promoţii de actori cu rezultate remarcabile, ne simţim îndreptăţiţi să ne asumăm misiunea de implementare  în viaţa socială şi în mediul de afaceri, a unor tehnici şi metode teatrale optime, menite să asigure echilibrul  în dezvoltarea individuală a celor ce vizează împlinirea fie în plan personal, fie în plan profesional, precum şi în educaţia complementară pentru copii şi tineret.

Experienţa acumulată ca actori şi mentori ne-a transformat în fini observatori şi buni pedagogi (virtuţi care ne permit să facem o evaluare corectă a materialului uman din punct de vedere caracteriologic și al capabilităţilor), fapt care ne conferă autoritatea de îndrumători.

In decursul celor doisprezece ani de pedagogie teatrala universitara am dezvoltat prin experimente proprii, un complex de exercitii cu ajutorul carora am format generatii de actori viabili si competitivi. Asa cum se intampla deseori, pe alte meridiane ale lumii aceasta metoda era deja consacrata. Ne referim aici la doua mari personalitati de dincolo de ocean: Neva Boyd si Viola Spolin, carora le recunoastem pe deplin intaietatea si competenta.

Confirmarea faptului ca am ales o cale justa si verificata si de altii, ne-a produs o mare satisfactie si ne-a determinat sa implementam acest studiu si in sfera socialului.

Demersul nostru reprezinta un pionierat in peisajul social, cultural si educational romanesc si se concretizeaza intr-o forma de educatie complementara.