2

Teatrul vindeca

In ultima vreme apar tot mai multe articole despre asa zisele boli ale secolului cum ar fi burnout si bine cunoscuta depresie. Ce spun psihologii:

Depresia poate surveni dupa o suprasolicitare fizica sau psihica netratata, neechilibrata. Dupa cum intelegem noi, problema nu consta in a depune un efort ci in faptul ca dupa aceea nu vine relaxarea, “scoaterea din priza”, acea alternanta intre incordare si relaxare.

Ei bine, aici intervine Teatrul cu tot arsenalul de exercitii care adapteaza individul la acest balans intre efort si relaxare. Printre terapiile recomandate apare acel mindfulness pe care, romaneste, noi am numi-o simplu constientizare, la care se poate ajunge, zic unii psihologi, prin meditatie de exemplu.

Metoda Personact se bazeaza aproape exclusiv pe experimentare, pe sensorial care duc la constientizare.

Sunt atatea lucruri care ne separa de restul matodelor de “vindecare”, dar am vrea sa subliniem ca metoda noastra este discreta si total neinvaziva. Ce intelegem noi prin asta? De obicei, atunci cand se recurge la formula de grupuri terapeutice, lucrurile tind sa capete forma unei spovedanii colective adica, “ne spalam rufele in comun”.

In laboratorul nostru de individuatie, le oferim participantilor o paleta vasta de instrumente si ii invatam sa le aleaga pe cele potrivite si sa opereze cu ele. Tot acest proces este intim, fara a leza pudoarea proprie pentru ca: “Teatrul educa, Teatrul corecteaza, Teatrul vindeca”, dar nu agreseaza.

 

Cunoaste Teatrul si beneficiile acestuia, la atelierul nostru care va incepe in 18 noiembrie!

Normal
380 lei/luna
Gaseste schimbarea pe care o cauti, pana in 11 noiembrie!
Plateste integral si beneficiezi de 5% reducere!
Locurile sunt limitate!
Intre prieteni
350 lei/luna/persoana
Inscrie-te alaturi de un prieten la atelierul nostru.
Platiti integral si beneficiati fiecare de 5% reducere!
Locurile sunt limitate!
Last minute
400 lei/luna
Prinde ultimele locuri, pana in 17 noiembrie!
Plateste integral si beneficiezi de 5% reducere!
Locurile sunt limitate!
Distribuie:

Citeste si....

  • 62
    Aseara am avut o intilnire de luni, as putea sa spun obisnuita, dar cred ca s-ar cuveni sa explic acest obisnuit. Serile de Personact sunt speciale. Ne adunam, cei drept, cu intirzieri apoi incepem sa ne jucam, si totul se contopeste intr-o bucurie a vietii, o exuberanta sanatoasa si ,mai…
  • 62
    Va eram datoare cu un feed-back, iar astazi am ocazia si exemplul perfect pentru a ilustra cum m-au ajutat pe mine atelierele de improvizatie. Imaginati-va o sala mare de sedinte, cu vreo 15 reprezentanti sindicali francezi si vreo 4 directori. Si eu, care trebuie sa prezint un plan de actiune…
  • 61
    Au obosit cuvintele, sau mai bine zis le-am obosit noi folosindu-le peste masura. Este o consecinta! Secolul in care traim nu este doar al vitezei este si al unei “hipercomunicari”. Totul se afla, totul se spune cu o risipa de cuvinte care pe aceasta cale, se demonetizeaza. Golite de continut,…
Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *