program de team building

CE TREBUIE SĂ CONȚINĂ UN PROGRAM DE TEAM BUILDING

Privit adesea ca o ieșire informală între colegi, un team building înseamă mai mult decât atât. Este un eveniment organizat pentru a dezvolta cooperarea în echipă și pentru a contura un limbaj comun, prin valorificarea diversității și a resurselor individuale. Un program de team building trebuie să cuprindă o serie de elemente esențiale pentru a fi eficient.

1. Obiective clar definite

Un team building eficient dispune de obiective clar stabilite, corelate cu cele organizaționale. Este important să te întrebi care sunt aspectele pe care dorești să le îmbunătățești atunci când te raportezi la dinamica grupului în cauză. De regulă, principalul obiectiv al unui astfel de eveniment este de a uni echipa și de a determina angajații să se cunoască mai bine, aspecte ce vor contribui ulterior la o colaborare mai eficientă.

Exemple de obiective:

  • Explorarea și dezvoltarea comunicării verbale, non-verbale și para-verbale
  • Dezvoltarea abilității de a sesiza emoțiile și gândurile colegilor
  • Dezvoltarea asertivității și a productivității
  • Dezvoltarea abilității de inhibare a unor reacții impulsive
  • Exprimarea adaptivă a emoțiilor negative pentru facilitarea comunicării în grup

2. O locație pentru desfășurarea evenimentului

De regulă, este bine ca team building-ul să se desfășoare undeva în afara orașului, pentru ca participanții să simtă acea deconectare de la rutina zilnică.

3. O planificare personalizată a activităților

Un program de team building trebuie să țină cont de anumite particularități:

  • Caracteristicile grupului: industria în care activează, numărul acestora, media de vârstă etc
  • Situații specifice cu care se confruntă participanții: dacă fac parte sau nu din aceleași echipe, care este interacțiunea dintre ei, modalitatea de lucru etc
  • Locația unde se desfășoară evenimentul

În cadrul programului de team building prin teatru marca Personact, activitățile de team building se desfășoară sub formă de workshop, caracterul fiind preponderent practic. Mizăm pe un proces de învățare interactiv, antrenant și dinamic, ce se finalizează prin câștigarea unor abilități.

4. Un program de team building eficient se încheie cu un plan de evaluare complet

Observațiile avizate ale organizatorilor se pot transforma în baza unei analize de nevoi. Astfel, viitor, se pot dezvolta programe menite să îmbunătățească modalitate de interacțiune a echipei și, implicit, să crească performanțele acesteia.

Orice eveniment de asemenea anvergură necesită o serie de activități organizatorice, precum: stabilirea bugetului, duratei, meniului, transportului etc. De regulă, de organizarea unui team building se ocupă departamentul de resurse umane din companie, alături de manageri.

Pentru activitățile specifice se alege colaborarea cu o companie specializată, pentru ca evenimentul să dispună acea componentă de învățare.

Dacă vrei să organizezi un team building pentru echipa ta, te putem ajuta cu mai multe detalii despre programul nostru. Trebuie doar să completezi formularul de mai jos, iar noi te vom contacta îndată ca să discutăm mai multe detalii!

Posted in Teatru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *