IMPROVIZAȚIA

Untitled-1

O modalitate eficientă de autocunoaștere și modelare personală

Improvizația poate fi gândită ca o creație “pe moment”, clipă spontană de inventivitate care poate veni în minte, trup sau spirit drept inspirație.  Improvizația în orice aspect al vieții și în orice formă de artă se manifestă mai ales când e folosită ca o practică de încurajare a comportamentului creativ. Această practică include folosirea intuiției și înțelegerea tehnică a abilităților necesare domeniului în care cineva improvizează. Aptitudinea de a improviza și-a găsit aplicare într-o varietate de discipline academice precum cea artistică, științifică, fizică, cognitivă, dar și în discipline non-academice. Astfel, au luat naștere atelierele noastre de improvizație.

Metodă și desfășurare

Metoda folosită în cadrul atelierelor de improvizație este una interactivă, elementul principal fiind constituit din exerciții teatrale individuale și de grup, numite generic jocuri.
Jocul dezvoltă capacitatea de a te bucura și este în același timp o sursă a bucuriei. Jocul incumbă valori sociale mai mult ca oricare altă preocupare umană. Spiritul jocului dezvoltă adaptabilitatea socială, controlul mental și emoțional, etica, imaginația și creativitatea.

Atelierele se desfășoară în ședințe săptămânale, în grupe de minim 10 persoane.

 • Durata unei ședințe: 120 minute (18.30-20.30)
 • Durata cursului: între 4-6 luni
 • Frecvență: săptămânală
 • Locație:  Cluj-Napoca
 •  

Cui se adresează atelierele de improvizație

Atelierele noastre de improvizație se adresează celor care:

 • Doresc să‐și îmbunătățească abilitățile de conștientizare de sine
 • Să‐și extindă cunoașterea propriilor percepții asupra realității, a reacțiilor față de ceilalți
 • dobândească un echilibru decizional necesar în situațiile în care suntem antrenați zilnic
Activitățile din cadrul atelierelor noastre fac posibilă autocunoașterea și dezvoltarea personalității prin instrumente proprii artei actorului, indiferent de domeniul de activitate al cursanților, pregatirea inițială, temperamentul sau gradul de cultură.

De ce să participi la un curs de improvizație?

În primul rând, pentru că mediul social și profesional te obligă să te confrunți constant cu noi provocări, și să le tratezi cu o doză de creativitate în găsirea de soluțîi. Este important să îți dezvolți abilitățile de a acționa și reacționa spontan, adaptat situațiilor cu care te întâlnești.

Un curs de improvizație este o resursă incredibilă pentru profesioniștii din orice domeniu, care îi ajută să se mențînă competitivi. Nu doar că provoacă orice individ să se autodepășească continuu, dar și încurajează atitudinile creative. 

Majoritatea celor care aleg să înceapă un curs de improvizație sunt fie artiști care vor să își îmbunătățească abilitățile de interpretare prin tehnicile utilizate în improvizație, fie persoane care doresc să dezvolte noi abilități de comunicare interpersonală în scop personal ori profesional. Indiferent dacă faci parte din prima sau a două categorie, există cel puțîn 5 motive pentru care ar trebui să faci un curs de improvizație. 

Ce vei face la acest atelier ?

 • Vei ieși din zona de confort
 • Îți vei exersa abilitățile de public speaking
 • Îți vei exersa și dezvolta capacitatea de a fi creativ și predispoziția de a experimenta  situații noi
 • Vei învăța să te adaptezi cu ușurință la situații noi și să folosești creativ resursele pe care le deții
 • Vei invăța să te adaptezi diferitelor situații și să folosești resursele avute la îndemână într-un mod creativ
 • Îți vei exersa abilitățile de ascultare activă și vei înțelege beneficiile acesteia
Dacă te-am convins înscrie-te aici la atelierele noastre de improvizație!

După înscriere vei primi un e-mail cu toate detaliile. Nu uita să verifici folderul și folderul Junk/Spam.