DESPRE NOI

Cristina & Cornel - Actori la Teatrul Național Cluj

Actori la Teatrul Național Cluj

Suntem Cristina Pardanschi și Cornel Răileanu. După o carieră actoricească de 40 de ani dublată de o experienţă pedagogică de 12 ani în învăţământul teatral universitar, timp în care am format 3 promoţii de actori cu rezultate remarcabile, ne simţim îndreptăţiţi să ne asumăm misiunea de implementare în viaţa socială şi în mediul de afaceri a unor tehnici şi metode teatrale optime,constituite într-o formă de educaţie complementară, menite să asigure echilibrul în dezvoltarea individuală a celor ce vizează împlinirea atât în plan personal cât și în plan profesional.

Experienţa acumulată ca actori de teatru, ne-a transformat în fini observatori şi buni pedagogi – calități care ne permit să facem o evaluare corectă a materialului uman din punct de vedere caracteriologic și al capabilităţilor. 

Untitled-1

Profesori universitari în învățământul teatral

În decursul celor doisprezece ani de pedagogie teatrală universitară am dezvoltat prin experimente proprii, un complex de exerciții cu ajutorul cărora am format generații de actori viabili și competitivi. Așa cum se întâmplă deseori, pe alte meridiane ale lumii această metodă era deja consacrată. Ne referim aici la două mari personalități de dincolo de ocean: Neva Boyd și Viola Spolin, cărora le recunoaștem pe deplin întâietatea și competență.

Confirmarea faptului că am ales o cale justă și verificată de noi și de alții, ne-a produs o mare satisfacție și ne-a determinat să implementăm acest studiu și în sfera socialului.

Demersul nostru reprezintă un pionierat în peisajul social, cultural și educațional românesc și se concretizează într-o formă de educație complementară.