Testimonial Carmen Somlea

Va eram datoare cu un feed-back, iar astazi am ocazia si exemplul perfect pentru a ilustra cum m-au ajutat pe mine atelierele de improvizatie.

Imaginati-va o sala mare de sedinte, cu vreo 15 reprezentanti sindicali francezi si vreo 4 directori. Si eu, care trebuie sa prezint un plan de actiune pentru 2014. Presiune mare… Rezultatul: 7 voturi pentru si o abtinere (restul cred ca nu aveau dreptul sa voteze, inca nu m-am prins exact).

Si acum ajung la feed-back: acum 2 ani, cred ca as fii facut stanga-mprejur si nu mi-as fi asumat responsabilitatea sa stau in fata lor, sa le vorbesc, sa ii conving pentru ca m-as fii gandit mult prea mult la toate implicatiile (negative in principal, pentru ca trebuie sa recunosc ca nu sunt cea mai optimista persoana din lumea asta) pe care le-ar fii avut un eventual esec al prestatiei mele. Astazi insa, am intrat in sala, am zis ce-am avut de zis, am raspuns la intrebari, m-am adaptat din mers la toate situatiile care au aparut si mi-am dat seama ca in viata e bine sa lasi lucrurile sa decurga natural. Nu atat calculele, planurile, scenariile pe care ni le facem sunt cheia succesului, cat mai degraba urechile si ochii bine deschisi, mintea limpede si claritatea mesajului pe care il transmitem si adaptarea modului de transmitere la publicul pe care il avem.

Am invatat ca trebuie sa trec dincolo de barierele impuse de lumea de afaceri, lumea politica si societate in general, si sa ma exprim asa cum imi vine mie natural, pentru a avea succes. Am invatat sa am incredere in mine si in fortele mele. Si mi-am dat seama ca toata viata mi s-a repetat aceeasi poezie legata de increderea in sine, dar nu am crezut-o niciodata cu adevarat pana nu am practicat la atelier toate exercitiile alea care la prima vedere par stupide, si uneori par grele, de nerealizat. Pana intr-o zi, cand totul pare posibil, si nici macar nu iti mai pui intrebarea daca poti sau nu, pentru ca deja stii ca, intr-un fel sau altul, vei reusi sa faci orice ti-ai propus.

Asta am invatat de la voi si pentru asta va multumesc din tot sufletul!!!

 

Carmen Somlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *