teatru utilitar

DE CE TEATRU UTILITAR?

Au obosit cuvintele, sau mai bine zis le-am obosit noi folosindu-le peste masura. Este o consecinta! Secolul in care traim nu este doar al vitezei este si al unei “hipercomunicari”. Totul se afla, totul se spune cu o risipa de cuvinte care pe aceasta cale, se demonetizeaza.

Teatru utilitar: care este rolul lui?

Golite de continut, cuvintele se plimba in fata ochilor sau prin urechile noastre fara sa mai ajunga la ratiune. Cum altfel, daca nu din acest motiv oamenii se lasa sedusi de promisiuni ridicule, cum ar fi“sa te cunosti pe tine” pe parcursul unui curs, training, conferinta, etc., care dureaza cateva ore. Apoi, sa crezi ca poti sa dezvolti ceva notabil in tine doar ascultand un discurs bine articulat, chiar foarte elevat, participand pasiv. Comoditatea cu care ne-am deprins de ceva vreme (aproximativ 20 de ani) uzand toate mijloacele ultramoderne, iata, incepe sa isi arate si partile negative. Da, poti sa faci calcule sofisticate apeland la calculator, poti afla informatii despre “orice” accesand Google, dar de exemplu, nu poti sa-ti dezvolti inteligenta emotionala, nu poti deveni spontan, creativ. Experimentarea este singura modalitate de a reusi sa schimbi ceva in tine. Prin experimentare intelegi patrunderea in mediul inconjurator la toate nivelurile: fizic, intelectual si nu in ultimul rand, intuitiv. Doar prin contact nemijlocit cu ceilalti, cu natura, cu tot ce te inconjoara, poti decide unde te afli, cine esti si apoi sa-ti stabilesti motivatiile proprii, in asa fel incat sa nu fie nevoie sa imprumuti din ale altora.

Apropos de motivatii, iarasi un alt fetis al vremurilor noastre. Cat crezi ca poti sa mentii o motivatie insuflata la o conferinta?

PERSONACT iti ofera posibilitatea sa te intalnesti cu tine, cu ceilalti, sa iti calibrezi reactiile in functie de firea si temperamentul tau. Toate astea prin teatru utilitar.

Satisfactia lucrurilor descoperite de tine nu poate fi egalata de nimeni si de nimic.

Vezi aici cursurile noastre de autodezvoltare prin improvizație, tehnici teatrale și multe alte metode utilizate de marii actori.

Posted in Teatru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *