teatru - personact

PERSONACT este BIO

Aseară am avut o întilnire de luni, ași putea să spun obisnuită dar cred că s-ar cuveni să explic acest obișnuit.
Serile de Personact sunt speciale. Ne adunăm, cei drept, cu întârzieri apoi începem să ne jucăm, și totul se contopește într-o bucurie a vieții, o exuberanță sănătoasă și mai ales, multă, multă căldură umană. Intenționat nu am folosit cuvântul Iubire, tocmai pentru că este over-uzitat și încet, încet vom uita și ce înseamnă cu adevărat acest cuvânt. De fiecare dată când scriu despre Personact caut să descriu cât mai bine ce reprezintă, ce este acest Personact.
El, așa cum de fiecare dată spun, este născut din TEATRU.
Acel TEATRU care m-a fermecat, care m-a sfâșiat, care m-a împlinit.

Teatru = VIAȚĂ

Nu repet inutil acest mare adevăr. El poartă amprenta istoriei umane. În el s-au refugiat toate comorile spirituale și culturale ale omenirii. Istoria noastră binențeles se repetă și de fiecare dată cădem în aceleași greșeli. După ce ne-am otrăvit, ne-am dezechilibrat, ne-am epuizat, revenim la Bio.

Ce este acest bio dacă nu altceva decât întoarcerea la propria natură, la normalitate. Într-o lume agresivă, grăbită, insensibilă, speriată, este nevoie de Bio. De multe ori îmi aduc aminte de cei care se apropie de noi, cum vin la început purtând povara neputinței, imobilizați de frică, angoasați și profund nefericiți. Apoi, urmează perioada de adaptare, ucenicia, anevoioasă dar și benefică. După câteva luni apare adevărata ființă strălucitoare care și-a recăpătat libertatea de mișcare și exprimare corporală și vocală.

Relațiile devin calde, neforțat sincere și intreb: e puțin?! Când începi să te înprietenești cu tine, e puțin?! Când accepți că cel de lângă tine poate avea altă părere, e puțin?! Când simți că ești capabil să o iei de la început și să faci lucrurile și mai bine, e puțin?! Dacă poți fi mai tolerant e puțin?! Când începe să te asalteze multitudinea de idei constructive și originale, e puțin?! Când indiferent de situația dificilă în care te poți afla te descurci, e puțin?!

Personact_grupadeLuni2

Și ași putea să continui dar… vă las să raspundeți deocamdată la aceste câteva întrebări. Da, Personact vine în întâmpinarea voastră cu toate aceste cadouri și ce este mai important e că nu e nevoie să vă fanatizați sau să credeți în el pentru că nu este religie sau ideologie sterilă ci, este o întâlnire copleșitoare, sinceră și concretă cu tine.

Experimentarea este cea mai sigură modalitate de învățare!

Cristina Pardanschi

Posted in Improvizație, Teatru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *